با سلام به همراهان و دنبال کنندگان سايت نانو سازه


در اين مقاله قصد داريم نگاه کمي عميق تري به مساله عايق هاي رطوبتي داشته باشيم.و بهترين روش براي عايق کاري ساختمان رو با هم بررسي کنيم و از بين روش هاي موجود بهترين گزينه رو براي شما عزيزان مشخص کنيم .


 


عايق کاري نقش بسيار مهمي در گرم نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنک نگه داشتن آن در فصل تابستان دارد . به کمک عايق کاري مي توان يک خانه را در زمستان 5 درجه گرمتر و در تابستان 10 درجه خنک تر نگه داشت.


عايقکاري جداره هاي خارجي ساختمان، مي تواند 35 تا 55 درصد از اتلاف حرارت ناشي از سقف،کف و ديوارهاي مجاور فضاي آزاد را کاهش دهد. انتخاب روش مناسب عايقکاري ساختمان نيازمند توجيه فني اقتصادي مي باشد و به عوامل مختلفي نظير وضعيت جدار، هزينه عايقکاري،نماي خارجي ساختمان و … بستگي دارد. همچنين روش هاي عايقکاري ساختمان هاي احداث شده با ساختمانهاي درحال ساخت متفاوت مي باشد.


عايق هاي ساختماني به دو دسته عايق هاي پليمري و معدني تقسيم مي شوند :


1- عايق پليمري
اين گروه از عايق ها نظير پلي استايرن (يونوليت) يا پلي يورتان مي باشد. اين عايق ها داراي ضريب مقاومت حرارتي بالاتري نسيت به عايق هاي معدني هستند و برخلاف عايقهاي معدني در برابر رطوبت مقاوم هستند. با اين وجود در برابر حرارت مقاومت چنداني ندارند. محدوده حداکثر دماي کاري اين مواد بين 100 تا 200 درجه سانتيگراد مي باشد و براي ايجاد مقاومت در برابر آتش سوزي، از مواد ضد آتش در آنها استفاده مي شود. همچنين اين گروه از عايق ها انعطاف پذير نمي باشند و براي نصب آن بر روي ديوار نيازي به سازه نمي باشند، از اينرو عمدتا از اين عايق در روش هاي عايقکاري بدون سازه استفاده مي شود.


2- عايق معدني
اين دسته از عايق ها نظير پشم شيشه، پشم سنگ و پشم سرباره مي باشد. اين عايق ها تحمل دمايي بالاتري در برابر حرارت دارند و محدوده کارکرد آنها بين 400 تا 700 درجه سانتيگراد مي باشد و در برابر آتش سوزي مقاوم است. از ديگر خصوصيات اين عايق ها مي توان به مقاوم نبودن در برابر رطوبت و انعطاف پذيري آن اشاره نمود. از اينرو از اين دسته از عايق ها در روش هاي عايقکاري با سازه و با لايه محافظ رطوبت استفاده مي شود.


انواع روش هاي عايقکاري ديوارها


عايقکاري جدارهاي ساختمان متشکل از يک لايه عايق حرارتي و يه لايه نماي نهايي (نظير گچ و يا سنگ و آجر نما) مي باشد. روش هاي گوناگوني جهت عايقکاري ساختمان وجود دارد که مي توان با توجه به شرايط هر ساختمان مناسبترين و اقتصادي ترين روش را انتخاب نمود. با توجه به اينکه از چه نوع مصالح عايقي براي عايقکاري ساختمان استفاده شود، روش هاي عايقکاري مختلفي قابل تعريف است که در ادامه بدان اشاره شده است.


1- عايقکاري با سازه
اين روش براي گروه عايقهاي معدني که انعطاف پذيري بالايي دارند استفاده مي شوند. با توجه به صلب نبودن اين عايق ها، لايه نماي نهايي نمي تواند مستقيما بر روي عايق نصب شود. بنابراين در اين روش، ديوارها بوسيله پروفيل هاي چوبي و يا في قاب بندي مي شود و عايق حرارتي در ميان فضاي قاب بندي قرار مي گيرد و در نهايت لايه نما بر روي سازه اجرا مي شود. از جمله مهمترين روش هاي عايقکاري با سازه مي توان به روش عايقکاري کناف و روش قاب بندي في و رابيس اشاره نمود.


2- عايقکاري بدون سازه
اين روش براي گروه عايقهاي پليمري که داراي صلبيت کافي هستند، استفاده مي شود. با توجه به عدم انعطاف پذيري اين عايق ها، لايه نماي نهايي مي تواند مستقيما بر روي عايق نصب شود و نيازي به سازه و قاب بندي ديوار نمي باشد. از جمله مهمترين روش هاي عايقکاري بدون سازه مي توان به روش دو ديوار و عايق مابين، عايق برد، پلي استايرن دانسيته بالا و ملات سيمان اشاره نمود.


3- عايقکاري با مصالح عايق
در اين روش از بلوکهايي با مقاومت حرارتي بالا بعنوان اجزاي ديوار باربر استفاده مي شود. بنابراين خود ديوار داراي عايقيت کافي مي باشد و نيازي به نصب عايق بر روي آن نيست. از مهمترين روش هاي عايقکاري به اين روش مي توان به بلوک هاي بتن سبک گازي، ليکا و پرليت اشاره نمود.


4- عايقکاري با متدهاي جديد
درحال حاضر تکنولوژي ساخت خانه هاي سريع و پيش ساخته در دنيا پيشرفت هاي شگرفي داشته است که ضمن اجراي يک ساختمان در کمترين زمان، عايقکاري مناسبي نيز دارند. از آن جمله مي توان به روش هاي LSF، ICF و ساندويچ پنل (3D-Panel) اشاره نمود.


کداميک از اين روش هاي عايقکاري براي ساختمان ها مناسب مي باشد؟
بطورکلي هر کدام از اين روش هاي عايقکاري براي يک شرايط از توجيه بيشتري برخوردار است. بعنوان مثال پر واضح است که در يک ساختمان احداث شده نمي توان از روشهاي سوم و چهارم استفاده نمود و مي بايست به سراغ روش عايقکاري با سازه يا بدون سازه رفت. از طرف ديگر،توجه به نوع ديوار و نماي ساختمان در انتخاب روش مناسب از اهميت بسزايي برخوردار است. پارامترهاي اقتصادي نظير هزينه تمام شده عايقکاري نيز بسيار تاثير گذار است. در ادامه به روش هاي عايقکاري ساختمان هاي احداث شده با ساختمان هاي درحال ساخت اشاره شده است.


عايقکاري ديوارهاي ساختمان در هنگام ساخت


بهترين زمان براي عايقکاري ساختمان، در زمان ديوارکشي و در هنگام ساخت مي باشد که بسيار راحتتر و با هزينه کمتري نسب به ساختمان هاي احداث شده انجام مي پذيرد. در زمان ساخت يک بنا، از روش هاي مختلف و متنوعي جهت عايقکاري ساختمان مي توان استفاده نمود. مي توان عايقکاري را ضمن اجراي نماي ساختمان (آجر نما، سنگ و کامپوزيت آلومنيوم ….) انجام داد.


روش هاي عايق کاري ديوار در زمان ساخت:
– عايق کاري ديوار با استفاده از ساندويچ پانل
– عايق کاري با استفاده از بلوک هاي سيماني عايق (ICF)
– قرار دادن عايق حرارتي بين ديوار دو جداره
– عايق کاري ديوار ها از داخل ساختمان
– عايق کاري ديوار ها از خارج ساختمان


عايق کاري ديوار هاي ساخته شده


نماي ديوارهاي ساختمان احداث شده، براي عايق کاري بايد دوباره بازسازي شوند. اين روش عايق کاري به دو صورت انجام مي شود. عايق کاري ديوارها از داخل ساختمان و عايق کاري از خارج ساختمان. معمولا عايق کاري از سمتي انجام مي شود که نماي ساختمان (داخلي يا خارجي) در آن قسمت نياز به بازسازي داشته باشد. در اين روش عايق کاري مي توان از دو روش عايق کاري با سازه و عايق کاري بدون سازه استفاده کرد. اما امکان استفاده از روش سوم وجود ندارد.


روش هاي عايق کاري ديوارهاي ساخته شده:
– عايق کاري ديوار از نماي خارجي
– عايق کاري ديوار از نماي داخلي


نکاتي درمورد عايق کاري ديوار ساختمان


ديوارهاي ساختمان را مي توان هم از داخل و هم از خارج عايق کاري کرد. در عايق کاري ديوارها از خارج، ديوارهاي ساختمان نيز به همراه ساختمان گرم مي شوند، در اين حالت اينرسي حرارتي ساختمان افزايش مي يابد و در مواقعي که محيط داخلي ساختمان سرد شود، گرماي ديوارها، محيط داخل ساختمان را گرم مي کند که اين باعث ثبات گرمايي ساختمان مي شود. از اين روش عايق کاري بيشتر براي ساختمان هايي استفاده مي شود که کاربري دائمي دارند مانند ساختمان هاي مسي. در اين روش تغييرات دماي داخل تاثير کمي از تغييرات دماي خارج ساختمان مي پذيرد و آسايش حرارتي ساختمان افزايش مي يابد .


در روش عايق کاري ديوارها از داخل ساختمان، گرمايش ساختمان باعث گرم شدن ديوارها نمي شود و اين باعث مي شود که اينرسي ساختمان به سرعت کاهش يابد، از اينرو سرعت تغييرات دما در ساختمان بالا است . از اين نوع روش عايق کاري ديوارها بيشتر در ساختمان هاي اداري استفاده مي شود که نياز است دماي داخل ساختمان به سرعت به دماي مطلوب برسد. بهتر است در اين ساختمان ها از وسايل کنترل دماي داخل استفاده شود تا دما در طول مدت مورد نظر يکنواخت باقي بماند و آسايش حرارتي افراد تامين شود .


مورد ديگري که بر انتخاب روش عايق کاري ديوارهاي ساختمان تاثير مي گذارد، هزينه عايق کاري است. در هنگام عايق کاري ديوارهاي ساخته شده، با توجه به اينکه هزينه نماي خارجي ساختمان بسيار بالاتر از هزينه نماي داخلي است، عايق کاري از داخل هزينه کمتري دارد و از نظر اقتصادي به صرفه تر است .


اميدواريم که اين مقاله هم مورد توجه شما عزيزان قرار گرفته باشه .


 


چنانچه سوالي دراين خصوص داشتين مي توانيد از متخصصان ما مشاوره رايگان بگيريد.


 


منبع 



مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : عايق ,ساختمان ,کاري ,عايقکاري ,استفاده ,ديوار ,عايق کاري ,کاري ديوار ,عايقکاري ساختمان ,اشاره نمود ,ديوارهاي ساختمان ,حرارتي ساختمان افزايش ,کاري ديوارهاي ساخته
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Karen فارس درایو Kirk کرمون شاپ gingarna العلم والنافع ادامه به تايم 12 سئو سایت فروشگاه کاشی و سرامیک ( shop tile )